Personal HoReCa (hotelier, restaurante, catering, cafenele/ baruri/ puburi) - Marea Britanie 2

 

DESCRIERE

Acesta este un program de munca in domeniul HoReCa care da posibilitatea candidatiilor cu cetatenie romana si sa lucreze la angajatori din Marea Britanie care pun la dispozitie pozitii din sfera acestui domeniu de activitate. 
Acest program se adreseaza doar persoanelor pana in 40 de ani cu experienta in acest domeniu, interesate sa munceasca in domeniul HoReCa precum hoteluri, restaurante sau baruri din Marea Britanie pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale sau pentru a face cariera in acest domeniu. Pentru toate persoanele interesate sa lucreze in acest domeniu se ofera formare continua la locul de munca.

BAZA LEGALA DE LUCRU

In Marea Britanie orice persoana, cetatean roman, care doreste sa lucreze pe baza unei relatii contractuale de munca cu o companie, are dreptul sa desfasoare munca in domeniul respectiv. Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie de munca cu o companie din Marea Britanie, sa aplice la institutiile britanice abilitate in vederea obtinerii NINO (National Insurance Number), in baza caruia acestia au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul de munca, catre statul britanic. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze full-time, asa cum este stipulat in contractul de munca care il incheie cu companii din Marea Britanie. 

AVANTAJE

- Plecari rapide, de regula in 4-8 saptamani de la inscriere, in functie de profilul candidatului si de continutul dosarului sau
- Formare continua la locul de munca pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale, acces la un plan de cariera
- Sprjin in deschiderea contului bancar si asistenta in vederea aplicarii si obtinerii NINO
- Candidatii care opteaza pentru acest program au beneficiul de a incepe munca intr-un sector de activitate foarte placut, dinamic si bine remunerat, si au sansa sa faca cariera in domeniu
- Plasamentele se realizeaza cu precadere in hoteluri si sunt situate pe tot teritoriul Marii Britanii
- Cuplurile binevenite si cazate impreuna 
 

DETALII

Functia, meseria sau ocupatia
- Personal receptie: Receptioneri de zi/ noapte, Majordomi/ Bagajisti
- Personal servire restaurant: Ospatari(te), Asistenti ospatari
- Personal servire bar: Barmani, Asistenti barmani
- Personal in bucatarie: Ajutori bucatari, Bucatari
- Personal curatenie in bucatarie sau in camere: Spalatori vase, Spalatori rufe, Cameriste
- Asistenti generali: personal care lucreaza in mai multe departamente ale hotelului
- Asistent vanzari in magazine - pentru inscrierea candidatilor pe acest post este necesara o aprobare prealabila din partea agentiei
 
Angajator
Agentia va intermedia semnarea de contracte de munca intre candidati si diverse companii din Marea Britanie, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul HoReCa in Marea Britanie
 
Curs teoretic/ practic pregatiror
Toti candidatii sunt instruiti la locul de munca, conform politicilor de calitate ale angajatorului ce doreste sa fie aplicate de catre acestia. 
Candidatii au parte de formare continua la locul de munca, pe toata perioada de derulare a contractului de munca.
 
Aplicare pentru obtinerea NINO (National Insurance Number)
Toti candidatii care sunt angajati de companii din Marea Britanie, trebuie sa isi obtina de la institutiile abilitate NINO (National Insurance Number), pentru a putea ulterior sa isi plateasca contributiile rezultate din salariul obtinut in baza contractului de munca incheiat cu o companie din Marea Britanie.
De regula, angajatorii asista candidatii in vederea aplicarii si obtinerii NINO.
 
Cupluri/ grupuri/ prieteni
Se accepta pe acest program si cuplurile, dar nu se garanteaza ca vor lucra pe aceeasi tura/ acelasi departament/ la acelasi punct de lucru/ acelasi angajator, dar vor fi cazati impreuna.
 
Locul desfasurarii muncii
Candidatii vor lucra oriunde pe teritoriul Marii Britanii, in functie de locatia angajatorului care ii va selecta
 
Personalitate
Atitudine buna, personalitate placuta, harnic, competent, serios, in forma fizica buna si flexibil
 
Starea civila
Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/ divortate
 
Experienta solicitata
Se cere ca personalul sa aiba experienta relevanta in majoritatea cazurilor
 
Calificare
Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie
 
Limba engleza solicitata
Pe o scara notabila de la 1 la 10, candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza de cel putin nota 6 pentru posturi in care nu relationeaza direct cu clientii si de cel putin nota 7-8 pentru posturi unde se cere relationarea directa cu clientii.
 
Alte limbi straine solicitate

Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj
 
Carnet de conducere
Nu se cere detinerea unui carnet de conducere
 
Salariu brut pe ora, salariu lunar si datele de plata ale acestuia
Salariile pornesc de la 8.21 * GBP/ ora. 
Datele de plata sunt fixate de fiecare angajator in parte, astfel incat salariul va putea fi platit o data pe luna, de doua ori pe luna sau saptamanal. 
Candidatul are posibilitatea transferarii salariului prin virament bancar intr-un cont din Romania. De regula, salariul este platit de angajatori prin transfer bancar, in contul bancar deschis de candidat pe numele sau, la o banca in Marea Britanie.
Angajatorul asistenta candidatul in vederea deschiderii unui cont bancar in Marea Britanie.
Angajatul are posibilitatea transferarii salariului in Romania prin operatiuni bancare
* Nota: de la 7.70 GBP/ ora pt. persoanele intre 21-24 ani
 
Bonusuri acordate
Angajatorii pot acorda bonusuri in functie de performantele angajatilor
 
Ore suplimentare
Orele suplimentare sunt platite la tarif orar normal.  
Posibilitatea acordarii de ore suplimentare platite, depinde de fiecare angajator in parte. 
 
Cresteri salariale
Angajatorul poate decide cresteri salariale si/ sau promovari in cariera in functie de performantele angajatului revizuite periodic/ la fiecare 6 luni/ anual
 
Cazuri in care drepturile salariale ale angajatilor pot fi urmarite
In toate cazurile legate de remunerare, candidatul poate contacta institutiile abilitate in conflicte de munca din Marea Britanie.
Angajatorul poate deduce din remuneratia angajatului suma prejudiciului material adus de catre lucrator, in cazul in care candidatul aduce pagube materiale. Daca candidatul produce daune mai mari pentru angajator, angajatorul are dreptul de a actiona in instanta pentru acoperirea integrala a daunelor. 
 
Durata timpului de munca si de repaus
- De regula media orelor lucrate este de 40 ore/ sapt. In perioada sezonului de varf se pot lucra ore suplimentare pana la 50 - 60 ore/ sapt, insa in extra-sezon se pot lucra sub 40 ore/ sapt 
- 4-6 zile de lucru/ sapt
- 1-3 zile libere/ sapt
Aceste zile lucratoare si/ sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidat si angajator, prin contractul de munca.
 
Natura si durata contractului de munca, conditii de angajare, de terminare a angajarii sau de reangajare
Natura contractului este contract individual de munca, cu norma intreaga.
Durata contractului: intre 6 -12 luni, primele 3 luni de munca sunt considerate perioada de proba, posibilitate de a se prelungi/ reinnoi contractul in functie de performantele angajatului si decizia angajatorului.
Conditia de angajare este ca candidatul sa fie selectat in baza evaluarii CV-ului/ interviului si sa obtina un contract de munca pe care sa il semneze cu o societate din Marea Britanie, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul HoReCa.
Conditiile de angajare, de incetare a angajarii sau de reangajare vor fi stipulate in oferta de munca/ contractul de munca/ termenii si conditiile angajarii.
Contractul inceteaza la expirarea duratei pentru care a fost incheiat. De comun acord, partile pot stabili prelungirea contractului.
 
Bilet de transport
(Romania – Marea Britanie)
Costurile transportului catre si dinspre Marea Britanie sunt suportate in intregime de catre angajat. 
Angajatul nu poate fi insotit de membrii de familie, sau alti prieteni, sau alte persoane care nu sunt angajate de angajator. In astfel de cazuri, persoana insotitoare trebuie sa calatoreasca separat si sa-si asigure singura cazarea, masa, cheltuielile de calatorie si alte cheltuieli si obligatii si nu poate beneficia de conditiile de cazare puse la dispozitie de catre angajator angajatului.
 
Cazare
Cazarea este identificata/ organizata de catre angajator inaintea sosirii candidatului. 
Cazarea se ofera 1-2 persoane/ camera, in apropierea locului de munca sau la locul de munca in unitatile de cazare destinate personalului. 
Costul chiriei si utilitatilor: intre 30 -70 GBP/ sapt in functie de locatie si angajator; De regula chiria se deduce din salariul angajatului, fara a fi nevoie sa se plateasca la sosire.
 
Mancare
Mesele variaza de la un angajator la altul: 1-3 mese/ zi. De cele mai multe ori acestea sunt oferite gratuit sau contra cost, incluse in tariful cazarii. 
In cazurile izolate in care angajatorul nu ofera masa, angajatul isi va putea pregati mancarea la locul de cazare.  
 
Transport local
Deobicei cazarea nu este prea departe de locul de munca, deci se poate opta pentru varianta de ajunge pe jos la locul de munca, in caz contrar costul este suportat de angajat.
 
Asigurari sociale
Candidatii beneficiaza de asigurari sociale platite de catre angajatorul pentru care lucreaza in baza legislatiei aplicabile in Marea Britanie
 
Asigurare de sanatate
Conform legii din Marea Britanie, cetatenii romani beneficiaza de asigurari de sanatate similare cu cele oferite cetatenilor britanici
 
Concediu de boala
Candidatii beneficiaza de concedii de boala. Concediul medical se ofera si se plateste conform legislatiei din Marea Britanie
 
Perioada, mod de acordare si drepturi de plata pentru concediul de odihna

De regula angajatii primesc 5,6 saptamani sau 28 de zile de concediu platit anual. Angajatorul poate include sarbatorile legale ca parte a concediului legal anual.
Condiții de munca, masuri de protectie si de securitate a muncii
Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in cazul sesiunii de instruire/ pregatire ce se vor realiza la locul de munca.
Angajatul trebuie sa respecte politicile si procedurile angajatorului (asa cum vor fi modificate ocazional) pentru a-si duce la indeplinire indatoririle de serviciu.
 
Compensatii banesti in caz de accidente de muncă, boli profesionale sau de deces

Acordarea de despagubiri angajatilor romani in cazul accidentelor de munca, al bolilor profesionale sau al decesului se va face conform legislatiei din Marea Britanie. 
 
Taxe, impozite si contributii ce greveaza salariile cetatenilor romani sunt suportate de
Angajatorul plateste contributiile ce ii revin conform legii din Marea Britanie.
Taxele si contributiile la asigurarile sociale nationale sunt deduse din salariul brut al angajatului si platite de catre angajator. Este responsabilitatea angajatului sa asigurare evitarea dublei impuneri sau a dublei perceperi de contributii de asigurari sociale. Taxele pot fi returnate candidatului la sfarsitul anului financiar.
 
Dosarul de inscriere al candidatului pentru evaluarea si selectia acestuia trebuie sa contina urmatoarele documente
- CV limba engleza + poza cu zambet
- Copie ultima diploma de studii
- Copie acte de calificare (daca exista)
- 2 recomandari in original, in limba engleza, de la angajatori anteriori
- Forumular de aplicare completat
- Formular declaratie medicala completat
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie full body, marime 9/13, la tinuta office
- Copie pasaport/ Copie C.I.
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in engleza
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
- Copie carnet de munca (daca exista)
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii
 
Tarif de evaluare a eligibilitatii candidatilor

Tarif de evaluare ZERO
 
Tarif de selectie
Tarif de selectie ZERO
  •  
Tarif de plasament
Tarif de plasament ZERO


CONTACT

Pentru detalii si programari la inscriere contacteaza Consultantii nostri la numarul de telefon 0376 - 444 555. Iti dorim mult succes!