Intrebari frecvente

CE LOCURI DE MUNCA AVEȚI?
Banca de Joburi dispune de o paletă largă de locuri de muncă în străinătate și România. Pentru a consulta ofertele de muncă acceseaza secțiunea Oferte de muncă permanente și Oferte de muncă actuale. De asemenea, dacă nu ai găsit pe acest website jobul pe care îl dorești, apelează la Consultanții noștri care îți pot oferi cele mai bune sfaturi în carieră, fiecare candidat beneficiind de un Consultant propriu. În felul acesta, Consultanții te pot programa la o înscriere oficială, astfel încât să înceapă să muncească pentru tine și să îți obțină locul de muncă dorit.


CARE ESTE ROLUL UNEI AGENȚII DE RECRUTARE?
Agenția de recrutare crește considerabil șansele de angajare ale candidaților. Toți candidații referiți angajatorilor prin agențiile de recrutare au șanse mult mai mari să fie angajați decât cei care aplică direct la angajatori, deoarece aceștia folosesc, de regulă, serviciile de recrutare specializate ale agențiilor de resurse umane și dau întâietate candidaților veniți prin acestea.


LOCURILE DE MUNCĂ PE CARE LE INTERMEDIAȚI SUNT LEGALE?
Compania noastră lucrează doar după scheme legale de muncă în străinătate, deci automat toate locurile de muncă puse la dispoziția ta de către angajatori sunt oferite pe baza unor contracte de muncă legale. În plus, agenția noastră este acreditată de către Ministerul Muncii și acționează doar în baza legii care guvernează agențiile de recrutare din România.


PERCEPEȚI COMISION ȘI CÂT ESTE ACESTA?
Banca de Joburi a eliminat tarifele de înscriere și mediere pentru toate proiectele de recrutare, astfel încât să îți ușureze accesul la un loc de muncă în străinătate.


EXISTĂ ALTE CHELTUIELI SUPLIMENTARE PE CARE MAI TREBUIE SĂ LE SUPORT?
Da, exista câteva cheltuieli suplimentare reprezentate de cheltuielile cu transportul până la locul de muncă și banii de buzunar până la primirea primului salariu pe care trebuie să îi aveți ca să puteți pleca la locul de muncă.


ANGAJATORUL ÎMI ASIGURĂ CAZAREA, MASA ȘI BILETUL DE AVION?
În majoritatea situațiilor cazarea este asigurată de către angajator, fiind oferită gratuit mai ales în domeniul HoReCa, dar sunt și cazuri în care costul cazării se deduce din salariu. Oricum, angajatorul vine în întâmpinarea candidaților, identificând de fiecare dată o unitate de cazare și scutindu-i în acest fel de grija respectivă. De asemenea, în domeniul HoReCa se oferă de regulă două-trei mese pe zi, în timp ce în alte domenii angajatorul oferă o singură masă, în timpul orelor de program.
De regulă, transportul internațional este plătit de către candidat, iar angajatorul poate aranja pentru acesta o modalitate de a-l prelua de la aeroport către unitatea de cazare. În situații foarte rare, când nu este posibil ca un reprezentant al angajatorului să preia candidatul de la aeroport, agenția noastră îți oferă la plecare un itinerariu (plan de călatorie) foarte bine detaliat pentru a putea ajunge cât mai ușor și sigur la adresa angajatorului.


CARE SUNT CONDIȚIILE DE CAZARE?
Condițiile de cazare diferă în funcție de domeniul în care vei lucra. În cele mai multe cazuri cazarea se face în camere duble, câte 2 persoane în cameră, însă sunt situații în care cazarea se face singur în cameră. În domeniul HoReCa de regulă se pun la dispoziția angajaților camere administrative chiar în hotelul respectiv. Este bine de știut că poți să îți identifici și singur o altă unitate de cazare dacă ți se pare mai avantajos.


EXISTĂ POSTURI PE CARE NU SE CERE LIMBA ENGLEZĂ? 
Portofoliul nostru include posturi atât cu cerințe de limbă engleză cât și fără cerinte de limbă engleză. Vizitează secțiunea de proiecte permanente pentru a vedea care dintre ele ți se potrivește. 


CE FAC DACĂ ÎMI DORESC UN LOC DE MUNCĂ PENTRU CARE SE CERE O LIMBĂ STRĂINĂ ȘI NU O CUNOSC?
În acest caz, singura și cea mai bună opțiune este de a începe să înveți limba respectivă. Din fericire, trăim într-o epocă în care există multiple metode gratuite de a face acest lucru, inclusiv pe telefon sau tabletă în confortul propriului cămin. 
Cele mai plăcut de folosit aplicații gratuite pentru învățat limbile engleză, franceză, germană (sau alte limbi străine) sunt:
Duolingo - Link catre Android App Store   |   Link catre Apple Store
Memrise - Link catre Android App Store   |   Link catre Apple Store


EXISTĂ POSTURI PENTRU CARE NU SE CERE EXPERIENȚĂ?
Există multe joburi pentru care nu se cere experiență însă, în majoritatea situațiilor (mai ales pentru joburile din Anglia și pentru cele din turism), se cere cunoașterea unei limbi străine (de preferat, limba engleză). De asemenea, în unele cazuri, calificarea se obține la locul de muncă, oferindu-se instruire și pregătire continuă.


CUM SE DESFĂȘOARĂ INTERVIURILE CU ANGAJATORII?
Interviurile cu angajatorii au loc în trei feluri: telefonic, prin video-conferință (skype) sau față în față. Înainte de interviu fiecare candidat primește cele mai bune sfaturi de la Consultantul său cu privire la modul în care va decurge acesta, astfel încât totul să se desfășoare fără probleme.


DACĂ NU TREC DE INTERVIU, CE SE ÎNTÂMPLĂ?
În cazul în care nu treci de interviul cu angajatorul, nu este nicio problemă. Vei susține noi interviuri până când un angajator o să te accepte pentru că este atât în interesul tău cât și al nostru să obții postul și să pleci cât mai repede. Consultanța care îți este oferită înainte de acordarea interviului este un prim pas spre reușita ta. De-a lungul celor peste 15 de ani de când activăm pe piața muncii am avut grijă ca toate persoanele înscrise să obțină locul de muncă potrivit profilului lor și să plece, îmbunătățindu-și considerabil veniturile.


CÂTE ORE VOI LUCRA PE ZI?
Programul de muncă este întotdeauna prevăzut în contractul de muncă pe care îl vei semna înainte de plecare. De regulă se lucrează minim 8 ore/ zi, 5-6 zile/ săptămână, iar în cazul în care vei face ore suplimentare, acestea se vor plăti conform legii.


CÂT DE REPEDE VOI PLECA DIN MOMENTUL ÎN CARE M-AM ÎNSCRIS?
În general se pleacă în 2-4 săptămâni din momentul înscrierii, însă sunt situații în care plecarea se poate face chiar mai repede sau în 2 luni, deoarece sunt implicați mai mulți factori: oferta de muncă, profilul tău, data la care angajatorul are nevoie de tine la locul respectiv, concurența pe posturi etc.


CARE SUNT OBLIGAȚIILE MELE FISCALE ÎN STRĂINĂTATE? 
Ministerul Finanțelor Publice și Departamentul Românilor de Pretutindeni au lansat un ghid online interactiv care oferă informații legate de plata și declararea taxelor și impozitelor de către românii din diaspora. Ghidul explicativ răspunde la următoarele întrebări:
- Ce trebuie făcut la plecarea din țară?
- Cum se impozitează veniturile realizate din România de persoanele fizice care au devenit rezidente în țări cu care România are încheiate convenții de evitare a dublei impuneri?
- Cum se impozitează veniturile realizate din România de persoanele fizice care devin rezidente într-un stat cu care România nu are convenție de evitare a dublei impuneri? 
- Cum se impozitează veniturile realizate de persoanele fizice care și-au păstrat rezidența fiscală în Romania?
- Cum și unde se depun declarațiile de către persoanele fizice care au rezidența în România?
- Ce contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorează românii cu reședința în afara țării, dar care își păstrează domiciliul în România?
- Cum se plătesc contribuțiile de asigurări sociale (CAS) în cazul românilor cu domiciliul în România, cu reședința în afara țării?


CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ VREAU SĂ PLEC MAI REPEDE DE LA LOCUL DE MUNCĂ?
În cazul în care vrei să pleci mai devreme decât este specificat în contract de la locul de muncă, nu ar trebui sa existe vreo problemă pentru că raportul de muncă poate înceta fie prin acordul de vointă al părților, fie prin demisie cu acordarea unei perioade de preaviz. Însă, este foarte important să discuți cu angajatorul în momentul în care vrei să iei această decizie și să-i spui motivul pentru care dorești să pleci.


MI SE OFERĂ SPRIJIN ÎN STRĂINĂTATE ÎN CAZUL ÎN CARE AM PROBLEME LA LOCUL DE MUNCĂ?
Desigur, compania noastră îți oferă ajutorul de care ai nevoie întrucât îți punem la dispoziție un număr de urgență disponibil 24/7. Orice problemă cu angajatorul, orice nerespectare a contractului de muncă sau orice alt impediment de natură obiectivă pe care îl întâmpini trebuie să ne fie adus imediat la cunoștință. Compania noastră va media conflictul apărut și, de asemenea, dacă se va ajunge până acolo, îți vom asigura un replasament pe condiții asemanatoare la un alt angajator. Aceasta este garanția calitații pe care o oferim tuturor persoanelor mediate de noi.


CUM POT INTRA ÎN CONTACT CU UN CONSULTANT DE RECRUTARE?
Pentru alte întrebări și informații suplimentare te rugăm nu ezita să contactezi Consultanții noștri la numărul de telefon 0376 444 555.