Top 10 domenii cu cea mai bogata oferta de joburi in strainatate

Articol publicat pe: www.Finantistii.ro
Data publicarii:
8 Oct 2013

Romanii isi doresc un loc de munca in strainatate, dar ce isi doreste strainatatea de la romani?
Iata top 10 domenii cu cea mai bogata oferta de posturi in afara
 
Cautarea unui loc de munca in strainatate a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, mai ales ca in cadrul „vanatorii” de joburi din Romania candidatii intampina multe dificultati in gasirea jobului potrivit. Multi se indreapta spre tari unde salariile sunt mai mari comparativ cu cele oferite in Romania. La ora actuala, alternativa gasirii unui loc de munca in afara este cea preferata de multi romani. Va prezentam in cadrul acestui articol un top zece al domeniilor cu cea mai bogata oferta de posturi din strainatate, top realizat de Banca de Joburi in colaborare cu Finantistii.ro.
 
Personal medical si sanitar
In momentul de fata in domeniul medical si sanitar sunt peste 4.200 de locuri de munca. Oferta de joburi este variata si cuprinde posturi precum infirmier, asistent medical si medic. Dintre acestea, posturile de infirmier nu necesita o experienta sau o calificare stricta in domeniu pentru ca multe programe ofera pregatire la locul de munca. Practic, oricine cunoaste limba engleza la un nivel minim conversational se poate angaja pe o perioada de un an de zile. In ceea ce priveste salariul, in Marea Britanie de exemplu, personalul medical si sanitar primeste intre 970 si 4.000 £/luna, in functie de post, calificare si experienta.

Hoteluri si restaurante
Domeniul hotelier si al restaurantelor ofera peste 2.800 locuri de munca in momentul de fata. Oferta de joburi este foarte variata, fiind in acelasi timp o categorie ravnita de cei care vor sa plece la munca in strainatate. Aceasta include posturi precum: ospatari, barmani, receptioneri, cameriste, bucatari, ajutori de bucatari, hostesse sau portari (bell boy, doorman). Tarile care ofera cele mai multe locuri de munca in acest domeniu sunt: Marea Britanie, Italia, Grecia, Cipru, Qatar, Kuweit si Dubai. In tarile din Uniunea Europeana salariul oferit este cuprins intre 500 si 1.000 €/luna, in tarile arabe acesta este intre 400 si 1.200 €/luna, iar in cazul Regatului Unit castigul lunar al angajatilor este cuprins intre 1.100 si 2.400 €/luna la care se pot adauga castiguri considerabile din bacsisuri.
Ingrijire batrani/ Asistenta sociala
In domeniul ingrijirii batranilor si al asistentei sociale, in prezent exista peste 2.300 de pozitii vacante. Cele mai multe posturi se adreseaza femeilor cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani, fara a exista cerinte speciale de cunoastere a unei limbi straine, cu exceptia Marii Britanii unde este necesara cunoasterea limbii engleze la nivel mediu. Ingrijirea se acorda atat la domiciliul persoanelor cu nevoi speciale, cat si in cadrul azilelor private, cele mai multe posturi fiind de infirmier (denumit in Italia badanta). Tarile care ofera cele mai multe locuri de munca in acest domeniu sunt Marea Britanie, Italia si Germania, cu salarii cuprinse intre 600 si 2.300 €/luna.
 
Au Pair/ Babysitting/ Ingrijire copii
In momentul de fata in cadrul acestei categorii se regasesc in jur de 1.900 de locuri de munca, pe primul loc ca numar de pozitii vacante situandu-se Marea Britanie cu un salariu cuprins intre 400 si 800 £/luna. Jobul se regaseste in doua variante, in functie de varsta candidatilor: Au Pair - pentru persoane intre 18 si 27 de ani si Mother’s Help/ Nanny - pentru persoane intre 18 si 55 de ani. De asemenea, celor care lucreaza pe posturi de ingrijire copii li se asigura cazare si masa, ajungand ca in timp sa fie tratati ca un membru al familiei.
Agricultura/ Zootehnie
Domeniul agriculturii si al zootehniei ofera in prezent peste 1.500 de pozitii vacante, reprezentand o categorie in care accesul pe piata muncii se face ceva mai usor. Acest lucru se intampla intrucat sunt acceptate persoane chiar si pana in 45-50 de ani, fara sa existe cerinte de limba. Castigurile salariale sunt cuprinse intre 600 si 1.500 €/luna, iar tarile unde se regasesc cele mai multe locuri de munca in acest domeniu sunt Marea Britanie, Italia, Suedia, Danemarca, Cipru si Cehia.
 
Curatenie/ Intretinere/ Menaj
Joburile de curatenie si mentenanta se regasesc si in cadrul domeniului Hoteluri-Restaurante-Catering (HoReCa) sau al ingrijirii batranilor si copiilor, dar avand in vedere ca avem de-a face cu peste 1.300 de locuri de munca la ora actuala, aceasta a devenit o categorie de joburi de sine statatoare. Comparativ cu salariile oferite in Romania pe acelasi domeniu, castigurile sunt destul de mari, fiind cuprinse intre 500 si 1.000 €/luna. Tarile cu o oferta bogata de posturi in aceasta categorie sunt Marea Britanie, Germania si Italia.

Industrie chimica/ petrochimica
Domeniul industriei chimice si petrochimice ofera in prezent aproape 800 de locuri de munca in strainatate. Majoritatea joburilor sunt in Arabia Saudita, iar castigul oferit este unul consistent, intre 2.500 si 9.000 $/luna.
Constructii/ Amenajari
Domeniul constructiilor si al amenajarilor ofera in prezent peste 600 de posturi vacante. Cele mai multe joburi in constructii se regasesc in Suedia, Germania, Franta, Italia, Belgia si Marea Britanie, iar salariile oferite sunt cuprinse intre 900 si 2.000 €/luna. Exista o varietate de posturi, aici fiind incluse joburi de tamplari, muncitori constructori, tinichigii constructii acoperisuri, dulgheri, zidari, zugravi, faiantari si sudori.
 
Comert/ Vanzari
Domeniul vanzarilor este o categorie ravnita indeosebi de tineri, drept pentru care cele mai multe posturi se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, sociabile, prietenoase si dinamice. Nu se cere experienta sau calificare in domeniu, dar se cer cunostinte foarte bune de limba engleza, aptitudini de comunicare, negociere si spirit de convingere. La ora actuala exista peste 600 de pozitii vacante, cele mai multe fiind in Marea Britanie. Castigul unui agent de vanzari variaza intre 1.000 si 1.500 £/luna, iar in lunile bune poate sa depaseasca chiar si 2.000 £/luna.
 
Transport
In domeniul transportului exista peste 400 de posturi vacante, iar tarile care ofera cele mai multe posturi in aceasta categorie sunt Germania, Anglia, Italia, Norvegia, Canada, Danemarca si Suedia. Salariile sunt cuprinse intre 1.500 si 2.200 €/luna. Majoritatea joburilor se adreseaza soferilor profesionisti si celor detinatori de permis categoria B, existand oferte de soferi pentru firme de curierat, dar si pentru camioane si TIR-uri.
In momentul de fata oferta locurilor de munca in strainatate nu este doar bogata, ci si extrem de variata, existand oportunitati multiple pentru cei interesati de plecarea la munca in strainatate. Pentru toti cei care iau in calcul aceasta posibilitate, Banca de Joburi recomanda apelarea la o agentie de recrutare specializata, cu experienta si care va poate garanta implementarea corecta a procedurilor legale de angajare.
Acest articol face parte din seria initiata de Banca de Joburi in colaborare cu Finantistii.ro pe tema recrutarii si plasarii fortei de munca in strainatate. Urmariti-ne pentru a fi la curent cu ultimele noutati din acest domeniu.

Despre Banca de Joburi
Banca de Joburi este o agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate cu sediul in orasul Brasov, Romania si cu o vechime de 13 ani, care dispune de o paleta larga de oferte de munca. Pe langa medierea de joburi in strainatate, compania noastra ofera consultanta, orientare in cariera, pregatirea tuturor formelor legale pentru obtinerea permiselor de lucru in tarile cu restrictii si monitorizeaza candidatii pe intreaga durata a contractelor, oferind un serviciu de asistenta continua. De asemenea, dispunem de programe atragatoare de munca in tari de mare interes pentru romani, dar in care accesul pe piata muncii se face dificil datorita restrictiilor impuse (Anglia, Germania, Italia). Fiind una din cele mai active si longevive agentii de recrutare si ocupare a fortei de munca din Romania, Banca de Joburi este dedicata crearii constante a noi oportunitati legale de angajare in strainatate.