Petrecerile de Crăciun: între distracție și analize

Articol publicat pe: Cariereonline.ro
Data publicării: 22.12.2016

“It’s the most wonderful time of the year”. Mai mult decât oricare altă lună, decembrie este asociată cu copilăria, bucuria, sărbătoarea completă. Lumea prinde viață și începe agitația petrecerilor de Crăciun. Invitați sau gazde, toți am participat măcar o dată la o astfel de petrecere. În familie sau cu prietenii petrecerile au în general ingredientele necesare succesului. Dar ce ne facem cu petrecerile de firmă?

E complicat pentru un angajator să împace gusturi diferite, personalități variate, să integreze perfect nou veniții în echipa care are vechime în firmă și este automat mai sudată. Recrutorii au constatat că în ultimii ani petrecerile de Crăciun au devenit un examen foarte important pentru angajatori. Aceștia spun că firmele care au renumele de a organiza petreceri reușite au mult mai multe șanse să atragă în viitor candidați valoroși și să-i fidelizeze pe cei pe care-i au deja.

Idei trăznite de petreceri de Crăciun

Dacă sunteți în până de idei am selectat pentru curajoși câteva variante inedite pentru petrecăreṭii cu inițiativă și gata să iasă din tipare:

Petreceri tematice:“cel mai urât pulover de Crăciun” (care poate fi un pulover cumpărat sau unul mesterit acasă chiar de participanți); “bal mascat” cu costume ale personajelor de sezon: fulgi de nea, reni, spiriduși, oameni de zăpadă, îngerași, etc.; “petrecere kitsch” cu costumații cât mai neinspirate; dacă este dificil pentru angajațisă apeleze la un costum pentru că petrecerea este după orele de program, chiar și numai pălăriile trăznite garantează bună dispoziṭie a participanṭilor și atmosfera inedită a petrecerii.

Concursuri:Puteṭi organiza diferite concursuri de la cel mai bun cocktail preparat chiar de participanṭi (după ce în prealabil au asistat la o demonstraṭie a unui barman profesionist) până la karaoke dacă aveṭi în echipa ceva “cântareṭi” înrăiți.

Jocuri de societate:De mare succes se bucură și scheciurile scrise și jucate de echipe formate pe departamente (inclusiv confecṭionarea costumelor dacă este cazul); este și un prilej pentru echipele tinere de a se cunoaște mai bine. În cazul în care vă doriți ca angajații diferitelor departamente să socializeze mai mult, echipele pot fi mixte tocmai pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine și să iasă din zona de confort a colegilor de birou.

Recrutorii consideră că angajatorii cu o imagine relaxată care știu să îmbine aspectele importante din viaṭa angajaṭilor lor au întotdeauna de câștigat. Indiferent de tematică petrecerii, este important ca fiecare angajat să se simtă în largul lui, să simtă că poate glumi cu “șeful”, că mare parte din convenṭiile zilnice de birou dispar pentru o seară de “what happens în Vegas, stays în Vegas”.

Trecut și viitor

Am început prin a spune că în mare parte decembrie este despre bucurie și petreceri. Dar decembrie înseamnă și analiză. Dintr-o dată ne gândim cu nostalgie la anul care se termină și cu speranța la anul care vine. “Cele bune să se adune, cele rele să se spele” - dar cum știi care sunt cele bune? Este momentul analizei. Dincolo de petreceri și veselie este partea serioasă a ceea ce înseamnă fiecare capitol încheiat și fiecare viitoare nouă pagină. Este momentul în care, fără patimă, orice companie trebuie să se uite în urmă și să învețe. Trebuie să studieze ce anume a funcționat și ce nu, motivele pentru care lucrurile au mers într-un anume sens și ce acțiuni merită continuate în anul următor.

Analizele de sfârșit de an sunt cele mai în măsură să ofere tabloul complet al unei activități și de cele mai multe ori cu recrutarea pornește totul. Un om corect ales aduce stabilitate, rezultate, succes iar dacă nu ați avut parte de alegeri inspirate în anul care a trecut, cu siguranță ele trebuie să existe în anul care urmează.

Recomandarea revistei CARIERE și agenției de recrutare Banca de Joburi este de a lucra întotdeauna cu specialiști în domeniul recrutării pentru a vă asigura un start perfect în fiecare nou an.

Vă dorim un an nou inteligent, relaxat, cu oameni deosebiți, întâlniri excepționale și pași numai înainte!