Bucatari si ajutori bucatari - Marea Britanie 2

La acest program se aplica promotia:
"Plec acum, platesc dupa primul salariu!"

DESCRIERE

Acesta este un program de munca in domeniul HoReCa care da posibilitatea candidatiilor cu cetatenie romana si bulgara sa lucreze ca bucatari (toate nivelele: Comis Chef, Demi Chef de Partie, Chef de Partie), avand ca baza juridica contractul de munca. Prestarea muncii in domeniul HoReCa se face la companii din Marea Britanie care pun la dispozitie pozitii din sfera acestui domeniu de activitate.
Acest program se adreseaza doar persoanelor cu experienta pe pozitiile de bucatari, interesate sa presteze munca in domeniul HoReCa in restaurante de renume din Marea Britanie si sa faca cariera in acest domeniu. Pentru toate persoanele interesate sa lucreze in acest domeniu se ofera un stagiu de pregatire profesionala, in Marea Britanie, in cadrul restaurantelor unde urmeaza sa isi desfasoare munca.

BAZA LEGALA DE LUCRU

In Marea Britanie orice persoana, cetatean roman/ bulgar, care doreste sa lucreze pe baza unei relatii contractuale de munca cu o companie, are dreptul sa desfasoare munca in domeniul respectiv. Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie de munca cu o companie din Marea Britanie, sa aplice la institutiile britanice abilitate in vederea obtinerii NINO (National Insurance Number), in baza caruia acestia au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul de munca, catre statul britanic. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze full-time, asa cum este stipulat in contractul de munca care il incheie cu companii din Marea Britanie.

AVANTAJE

- Candidatii selectati vor incheia foarte repede contractul de munca cu compania pentru care vor presta servicii in domeniul HoReCa si vor pleca foarte repede in Marea Britanie, la respectiva companie
- Deoarece candidatii lucreaza in baza unui contract de munca, acestia pot incepe munca imediat, fara sa fie nevoie de obtinerea unui drept de lucru de la institutiile britanice abilitate
- In domeniul HoReCa, candidatii care lucreaza pe pozitia de bucatar sunt platiti foarte bine reusind sa castige aproximativ 18.000–22.000 GBP/ an
- Toti candidatii vor avea parte de un stagiu de pregatire profesionala in cadrul restaurantului unde vor presta munca
- Cazare intr-o locatie identificata de catre beneficiar, de regula aproape de locul de munca
- Candidatii care opteaza pentru acest program au beneficiul de a incepe munca intr-un sector de activitate foarte placut, dinamic si bine platit, si au sansa sa faca cariera in cadrul grupului de restaurante respectiv
- Restaurantele sunt de top si sunt situate pe tot teritoriul Marii Britanii, dar cu preponderenta in Londra si imprejurimile Londrei

DETALII

Pozitia, titlul jobului sau profesia

Bucatar: Comis Chef, Demi Chef de Partie, Chef de Partie
Angajator
Agentia va intermedia semnarea de contracte de munca intre candidati si diverse companii din Marea Britanie, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul HoReCa
 
Curs teoretic pregatitor
Toti candidatii sunt instruiti la locul de munca, conform politicilor de calitate pe care beneficiarul (restaurantul) le doreste sa fie aplicate de catre acestia
 
Durata pregatire candidati
Candidatii au parte de o formare continua la locul de munca, pe toata perioada de derulare a contractului de munca
 
Numar de locuri disponibile

240 locuri disponibile pentru anul in curs
 
Perioada recrutare
Recrutarea se desfasoara pe tot parcursul anului, fara intreruperi
 
Sex
Se accepta pe acest program atat femei, cat si barbati
 
Cupluri
Se accepta pe acest program si cuplurile, dar nu se garanteaza plecarea la acelasi beneficiar
 
Varsta acceptata
Intre 18 - 40 ani. 
Candidatii cu varste intre 40 - 50 ani pot fi acceptati, dar depinde de CV-ul lor si de aprobarea prealabila din partea angajatorilor britanici.
 
Personalitate
Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitori, seriosi, prietenosi, in forma fizica si mentala buna, cu bune abilitati de organizare
 
Stare civila
Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/ divortate
 
Experienta in domeniul HoReCa

Se cere experienta de minim 3 luni in acest domeniu
Calificare

Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie
 
Limba engleza solicitata
Pe o scara notabila de la 1 la 10, candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza de cel putin nota 6
 
Alte limbi straine solicitate
Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj
 
Carnet de conducere

Nu se cere detinerea unui carnet de conducere
 
Salariu pe ora, salariu lunar brut si datele de plata ale acestuia
Salariul acordat de catre angajator difera in functie de nivelul de experienta a candidatului intre 7.38-8.42 GBP/ ora si se stabileste in urma interviului si a semnarii contractului de munca. Se lucreaza minim 36 ore/ sapt, insa se pot lucra pana la 70 ore/ sapt in perioadele aglomerate. 
- Salariul poate fi platit o data pe luna, de doua ori pe luna sau saptamanal, dupa cum va fi specificat in contractul de munca.
- De regula, companiile din Marea Britanie platesc salariul in contul bancar deschis de candidat pe numele sau, la o banca in Marea Britanie. 
- Candidatul are posibilitatea transferarii salariului sau prin virament bancar intr-un cont din Romania.
 
Bonusuri acordate
Nu se acorda bonusuri
 
Ore suplimentare
Se pot face ore suplimentare, adica dupa terminarea turei, in cazul in care restaurantul necesita personal
 
Bacsisuri
De regula nu se primesc bacsisuri
 
Cresteri salariale
Angajatorul poate decide cresteri salariale si/sau promovari in cariera in functie de performantele angajatului
 
Cazurile in care drepturile de plata ale angajatilor pot fi urmarite
In toate cazurile legate de salariu candidatul poate contacta institutiile abilitate in conflicte de munca din Marea Britanie. 
Angajatorul poate deduce din salariul angajatului suma prejudiciului material adus de catre lucrator, in cazul în care candidatul aduce pagube materiale. Daca candidatul produce daune mai mari pentru angajator, angajatorul are dreptul de a actiona in instanta pentru acoperirea integrala a daunelor.
 
Zile lucratoare si de odihna
- Minimum 36 ore/ sapt, maxim 70 ore/ sapt
- 5-6 zile de lucru/ sapt
- 1-2 zile libere/ sapt
Aceste zile lucratoare si/ sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidat si angajator, prin contractul de munca.
 
Natura si perioada contractului de munca, conditii de angajare, de terminare a angajarii sau de reangajare
Natura contractului este contract individual de munca, cu norma intreaga. 
Perioada contractului este de 12 luni, dar poate fi prelungit de comun acord de catre partiile contractante. 
Conditia de angajare este ca candidatul sa fie selectat in baza evaluarii CV-ului/interviului si sa obtina un contract de munca pe care sa il semneze cu o firma din Marea Britanie, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul HoReCa.
Incetarea contractului de munca se va face la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.
 
Bilet de transport
(Romania - U.K - Romania)
Angajatorul din Marea Britanie, de regula, nu suporta pretul biletului de transport/avion. Insa pot exista exceptii in care biletul sa fie platit de catre angajator.
 
Cazare
Cazarea temporara este identificata si pusa la dispozitie de angajator (restaurant), insa platita de candidat. 
De regula, cheltuielile pentru cazarea temporara, inclusiv utilitati (apa, gaze, electricitate, gunoi etc.) se pot ridica la aproximativ 200-250 GBP/ luna in functie de locatie. Plata chiriei se face saptamanal sau lunar, in functie de proprietarul cazarii.
 
Mancare
De regula, mesele candidatilor vor fi oferite gratuit în timpul orelor de program. Exista situatii cand mesele vor fi contra cost, insa preturile sunt modice, aplicabile doar angajatilor Firmei din Marea Britanie. 
 
Transport local
Transportul local il suporta candidatul
 
Asigurari sociale
Candidatii beneficiaza de asigurari sociale platite de catre angajatorul pentru care lucreaza in baza legislatiei aplicabile in Marea Britanie
 
Asigurare de sanatate
Candidatii beneficiaza de asigurare de sanatate in baza relatiei de munca care o au cu firma din Marea Britanie, la fel cum beneficiaza si cetatenii britanici, conform legislatiei aplicabile in Marea Britanie
 
Concediu de boala
Candidatii beneficiaza de concedii de boala. Concediul medical se ofera si se plateste conform legislatiei din Regatul Unit al Marii Britanii. Primele 3 zile de concediu medical nu sunt platite.
 
Perioada, modul de acordare si drepturile de plata pentru concediu de odihna
Candidatii beneficiaza de concedii de odihna, in baza contractului de munca cu firma din Marea Britanie. De regula, angajatul are dreptul sa ceara concediu dupa 4 saptamani de la inceperea muncii proportional cu numarul de zile lucrate pana atunci. Angajatorul poate restrictiona acordarea concediului pentru perioada dorita, de exemplu in timpul perioadelor aglomerate/ de varf de lucru.
 
Conditii de munca, masuri de protectie si de securitate a muncii
Candidatul trebuie să urmeze si sa respecte normele interne si reglementarile stabilite de catre angajator asa cum a fost instruit de catre acesta, in scopul de a indeplini obiectul contractului de munca. 
Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in prima zi de lucru de catre angajator. 
Se lucreaza in restaurante de prestigiu, cu renume, in conditii foarte bune de calitate si igiena.
 
Documente cerute de angajatorii din Marea Britanie pentru evaluarea candidatului
- CV limba engleza + poza cu zambet
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie full body, marime 9/13, la tinuta office
- Copie pasaport/ Copie C.I.
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in limba engleza
- Copie ultima diploma de studii
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”, tradus si legalizat in limba engleza
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”, tradusa si legalizata in limba engleza 
- Copie carnet de munca (daca exista)
- Copie acte de calificare (daca exista)
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii
- Dovada incetarii raporturilor de munca in tara (de depus oricare din urmatoarele documente: Extras Revisal/ Certificat ITM cum ca nu este inregistrat cu un contract de munca/ Decizie de incetare CIM/ Fisa de lichidare/ Adeverinta de la Administratia Financiara din care sa reiasa ca nu aveti venituri impozabile)
- 2 recomandari in original, in limba engleza, de la angajatori anteriori
 
Tarif de evaluare a eligibilitatii

PROMOTIE: Tarife inscriere si mediere ZERO - pana la sfarsitul acestei luni!

360 RON (TVA inclus), a fi platiti la data semnarii contractului de mediere

Tarif de mediere
PROMOTIE: Tarife inscriere si mediere ZERO - pana la sfarsitul acestei luni!

In functie de momentul pe care candidatul il alege pentru plata acestui comision, se aplica una din variantele de mai jos: 
• VARIANTA 1: 375 GBP – Daca se plateste la semnarea contractului de mediere, in urma sustinerii interviului si acceptarii in program
• VARIANTA 2: 450 GBP - Daca se plateste la semnarea contractului de munca, inainte de plecarea din tara
• VARIANTA 3: 600 GBP - Daca se plateste in maxim 5 zile lucratoare de la data primirii primului salariu
 

CONTACT

Pentru detalii si programari la inscriere contacteaza Consultantii nostri la numarul de telefon 0376 - 444 555.Iti dorim mult succes!