6 avantaje pe care le obtii prin agentiile de recrutare

Articiol publicat pe: www.Finantistii.ro
Data publicarii: 10 octombrie 2013
 
Vreau sa ma angajez in strainatate, de ce am nevoie de o agentie de recrutare?
6 avantaje pe care le obtii prin agentiile de recrutare
 
Multi dintre noi aleg sa-si construiasca o viata mai buna cautand un loc de munca in strainatate. Unii apeleaza la diferite cunostinte, rude sau prieteni pentru a-i ajuta sa plece la munca in afara granitelor tarii, o solutie nu tocmai potrivita pentru ca acestia nu au experienta necesara pentru a le trasa un parcurs profesional, asa cum poate face o agentie de recrutare. A cauta pe cont propriu un loc de munca in strainatate poate fi o sarcina dificila, dar aceasta devine mai usoara daca ai alaturi de tine o echipa de profesionisti. Fara ei alaturi procesul angajarii este unul dificil si cu multe obstacole, iar acest lucru ii poate face pe multi candidati sa piarda timp, bani, rabdare si chiar nadejde.
 
Avantajul agentiilor de recrutare
O agentie de recrutare prezinta avantajul oferirii unor servicii de calitate care te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti prin metode legale si intr-un timp scurt. Serviciile oferite de o agentie de recrutare contracareaza impedimentele ce pot aparea in momentul in care decizi sa te angajezi in strainatate. Principalele bariere care apar in calea candidatilor aflati in cautarea unui loc de munca in afara sunt barierele mentale, concurentiale si legale. Acestea s-ar traduce prin: necunoasterea sau interpretarea gresita a legislatiei muncii din tara unde doresc sa lucreze, concurenta altor nationalitati care nu au restrictii de munca in tara vizata de candidat, lipsa actelor legale de angajare si mentalitatea angajatorilor despre romani. Aceste piedici sunt greu de depasit de catre un candidat, iar aici intervin agentiile de recrutare.
 
Depasirea restrictiilor de munca
Cele mai importante piedici sunt reprezentate de restrictiile de munca impuse in momentul de fata de o serie de tari din U.E. Intrarea pe piata muncii din aceste tari este foarte dificila fara ajutorul unei agentii specializate. Sunt multe legi si proceduri care trebuie cunoscute si indeplinite cu strictete pentru a ajunge sa muncesti legal in tari ca, de exemplu, Germania sau Anglia, dar prin agentiile de recrutare restrictiile respective nu mai afecteaza candidatii.
 
Pentru a putea munci in tarile unde exista restrictii, romanii trebuie sa detina un permis de munca, permis care, daca aleg sa plece pe cont propriu, se obtine foarte greu, mai ales din cauza erorilor facute de candidati sau angajatori. O agentie de recrutare experimentata, care detine o baza solida in aceasta directie simplifica mult procesul obtinerii dreptului de a munci legal in tara respectiva, cunoscand si aplicand corect legislatia.
 
Depasirea barierelor concurentiale
Piedici reprezinta si candidatii de alte nationalitati care nu au restrictii de munca si care au prioritate in fata romanilor care se prezinta singuri in fata angajatorilor. Prin colaborarea cu o agentie de recrutare aceasta bariera este contracarata, candidatii fiind reprezentati direct de catre agentie si avand exclusivitate si intaietate in fata celor care se inregistreaza singuri.
 
Depasirea barierelor mentale
Nu in ultimul rand, apelarea la o agentie de recrutare este modul prin care firmele din afara isi preiau candidatii, aceasta reprezentand cultura de management a angajatorilor straini. Candidatii care vin printr-o agentie de recrutare au fost testati anterior si supusi unor filtre cu criterii bine delimitate, prezentand o garantie in fata angajatorului, spre deosebire de cei care isi depun singuri CV-ul.
 
Servicii de consiliere si orientare in cariera
Pe langa contracararea piedicilor ce pot aparea in momentul cautarii unui job in strainatate, o agentie de recrutare ofera o serie de servicii orientate inspre candidat, care au rolul fluidizarii procesului de recrutare si selectie.
 
Agentiile de recrutare promoveaza fiecare candidat in parte, oferind consilierea si orientarea de care acesta are nevoie in momentul in care vine la inscriere. Prin intermediul consultantilor candidatilor li se prezinta o viziune clara asupra parcursului lor profesional si li se traseaza un plan de cariera care sa ii multumeasca. In plus, o agentie de recrutare si selectie este mai atenta in a acorda sugestii pe parcursul procesului de selectie legate de imbunatatirea CV-ului, prezentarea la interviu, informatii despre piata muncii si cresterea sanselor de angajare.
 
Servicii de mediere
Serviciile de mediere oferite de o agentie de recrutare constituie munca cea mai importanta a unei agentii. Acestea sunt furnizate tuturor candidatilor in vederea incadrarii pe jobul potrivit profilului lor. Se pot media contracte de munca, contracte comerciale, inscrierea la diferite cursuri educationale si plasamente in cadrul programelor de schimb cultural. Toate contractele pe care le mediaza o agentie de recrutare profesionista au o baza legala, iar candidatii au avantajul unei plecari rapide si sigure la jobul dorit.
 
Servicii de monitorizare si asistenta
De asemenea, o agentie de recrutare profesionista monitorizeaza candidatii ajunsi la locul de munca si ofera asistenta continua, in timp real, pentru orice problema ivita, chiar si dupa plasarea lor in cadrul companiei angajatoare.
 
Recomandarea Banca de Joburi
Pentru toti cei care iau in calcul posibilitatea gasirii unui job in strainatate, Banca de Joburi recomanda apelarea la o agentie de recrutare specializata, cu experienta si care poate garanta implementarea corecta a procedurilor legale de angajare. Agentia de recrutare vine in intampinarea grijilor, nevoilor si fricilor candidatului, orientandu-se puternic spre acesta si informandu-l asupra schimbarilor pe care le presupune un nou loc de munca. Astfel ca o agentie specializata sta mereu alaturi de candidatii sai, surmontand toate piedicile pe care le-ar putea avea acestia in cautarea unui loc de munca in strainatate.
 
Acest articol face parte din seria initiata de Banca de Joburi in colaborare cu Finantistii.ro pe tema recrutarii si plasarii fortei de munca in strainatate. Urmariti-ne pentru a fi la curent cu ultimele noutati din acest domeniu.
 
Despre Banca de Joburi
Banca de Joburi este o agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate cu sediul in orasul Brasov, Romania si cu o vechime de 13 ani, care dispune de o paleta larga de oferte de munca. Pe langa medierea de joburi in strainatate, compania noastră ofera consultanta, orientare in cariera, pregatirea tuturor formelor legale pentru obtinerea permiselor de lucru in tarile cu restrictii si monitorizeaza candidatii pe intreaga durata a contractelor, oferind un serviciu de asistenta continua. De asemenea, dispunem de programe atragatoare de munca in tari de mare interes pentru romani, dar in care accesul pe piata muncii se face dificil datorită restrictiilor impuse (Anglia, Germania, Italia). Fiind una din cele mai active si longevive agentii de recrutare si ocupare a fortei de munca din Romania, Banca de Joburi este dedicata crearii constante a noi oportunitati legale de angajare in strainatate. Pentru a fi la curent cu ultimele oferte de posturi Banca de Joburi, accesati www.bancadejoburi.ro