Agentia de recrutare, secretul unei angajari mai rapide in strainatate!

Cu ce ma ajuta o agentie de recrutare

Articol publicat pe: www.bzi.ro
Data publicarii: 27 Mai 2014

Pentru fiecare dintre noi gasirea locului de munca in strainatate este un lucru dificil. Unii pun accent pe conditiile de munca, in timp ce altii pe orarul de lucru si pe rasplata financiara, dar oricare din toate aceste lucruri sunt foarte greu de gasit si mai ales de negociat. Oare cum am putea sa scurtam timpul pana la angajare si sa usuram procesul? Solutia salvatoare – agentiile de recrutare a fortei de munca in strainatate.

Se spune ca "angajatii sunt motorul unui afaceri", asadar atat timpul pana la ocuparea postului vacant cat si calitatea procesului de recrutare sunt esentiale pentru firma angajatoare, insa si pentru candidat. Tot ce trebuie sa faci pentru a obtine job-ul visurilor tale este sa demonstrezi ca esti persoana potrivita. Daca nu stii inca cum sa faci asta, nu te ingrijora, agentia de recrutare te poate ajuta sa depasesti toate barierele care stau in calea obtinerii job-ului pe care ti-l doresti.
Piedicile pot fi surmontate alaturi de o agentie de recrutare cu experienta!

Cu totii am auzit despre conditiile excelente de munca din strainatate, despre perspectivele profesionale, dar mai ales despre nivelul salarial oferit in afara. Cu toate ca inca exista diferente culturale si chiar preconceptii, un loc de munca se va ivi intotdeauna chiar si pentru candidatii romani, muncitori cu dorinta de afirmare. 

Concret, cu ce ma ajuta o agentie de recrutare? 

* Depasirea barierelor mentale si concurentiale de pe piata muncii

Publicitatea negativa la adresa romanilor aparuta in presa internationala afecteaza implicit si perceptia firmelor straine vis-a-vis de candidatii romani. De aceea, acestea sunt tentate si chiar indemnate in mass-media sa angajeze nativi din tara lor sau alte nationalitati care nu au restrictii. Dar fii fara grija, problema dispare in momentul in care un candidat vine recomandat printr-o agentie de recrutare, iar motivul este simplu: candidatii sunt pre-intervievati, intervievati si testati pana ajung sa obtina locul de munca pentru care au aplicat. 

Pe de alta parte, agentiile specializate in recrutarea fortei de munca sunt liantul intre companiile straine si candidatii romani. Pe langa faptul ca acestia iti vor face o evaluare realista si obiectiva, te vei bucura de asemenea de asistenta si indrumare in construirea carierei dorite, eliminand astfel riscul de a fi discriminat, dar si riscul de a ajunge intr-un loc unde nu te potrivesti.

* Ajutor in depasirea problemelor de ordin legal
O alta problema frecventa este necunoasterea legislatiei din tara in care candidatul vrea sa munceasca. Lipsa de experienta in aplicarea si obtinerea permisului de munca sau intelegerea gresita a legislatie te poate costa multi bani, sau chiar job-ul, pentru ca de cele mai multe ori firmele angajatoare nu sunt dispuse sa te astepte pana la finalizarea actelor.

* Completarea dosarului in vederea obtinerii unui post 
Accesul rapid la ofertele existente pe piata, dar si plasarea sigura si legala la o companie de top sunt alte avantaje pe care le vei obtine odata ce contactezi o agentie cu vechime in domeniu. Informeaza-te in legatura cu procedura de selectie si nu uita: toate companiile cer calitate, perseverenta si devotament!
Lucrand cu o agentie serioasa de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatare te vei bucura de medierea contractului de munca, putand fi sigur ca semnezi un contract legal si fara clauze ascunse. Mai mult decat atat, nici macar legislatia dintr-o tara straina nu iti va mai parea atat de ambigua; recrutorul se va asigura ca ai toate informatiile de care ai nevoie inainte sa pleci.

* Existenta unei palete foarte mari de joburi
Agentiile de recrutare profesioniste lucreaza cu un numar mare de angajatori si deci pot furniza rapid oferte de munca potrivite fiecarui profil de candidat in parte. Odata contactata o agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate vei beneficia de o gama larga de oferte de munca, in diverse domenii si tari. Alaturi de un partener de incredere intotdeauna se va gasi solutia perfecta intre cerintele angajatorilor si aspiratiile tale profesionale.

Recomandarea Banca de Joburi 
Banca de Joburi recomanda tuturor candidatilor care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate sa apeleze la serviciile profesioniste ale unei agentii de recrutare si plasare a fortei de munca cu experienta si vechime in domeniu. Colaborarea cu o astfel de agentie de recrutare iti garanteaza un loc de munca conform asteptarilor tale: conditii de munca deosebite, contract de munca legal si rasplata financiara pe masura.Insa, mare grija in alegerea agentiei cu care doresti o colaborare. Informeaza-te despre istoricul acesteia, despre experienta pe piata muncii, dar si despre rata de succes a plasarii candidatilor. Alege calitatea si profesionalismul unei companii de recrutare care merge pe principiul “Client first". Succes!